Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland hoogste bieder replica kampioensschaal Limburgia

Geplaatst opzaterdag 6 november 2021 - 13:49

Oud-speler Kevin Hofland heeft vrijdagavond het meeste geboden op een replica van de kampioensschaal van Limburgia uit 1950.

De replica werd geveild tijdens een jubileumfeest van de club uit Brunssum, die in 1920 werd opgericht.

100 jaar
In 1950 beleefde Limburgia het sportieve hoogtepunt door landskampioen te worden. Waar tegenwoordig een ploeg dan een tinnen kampioensschaal krijgt, werd vroeger een porseleinen schaal uitgereikt. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Limburgia werd een replica van de schaal gemaakt. Deze werd vrijdagavond onder leiding van oud-burgemeester Gerd Leers geveild in de Brikke Oave.

Jeugdopleiding
Oud-speler Kevin Hofland, die onlangs werd ontslagen als assistent-trainer bij VfL Wolfsburg, werd de hoogste bieder. Hij betaalt 1750 euro voor de schaal. Vooraf werd door de organisatie gehoopt dat de replica meer dan 1000 euro zou opbrengen. Het geld wordt besteed aan de jeugdopleiding van BSV Limburgia/Kamerland.

Première
Naast de veilig was er ook de première van de documentaire 'Victorie in de Mijnen - 70 jaar'. Door de coronamaatregelen kon er nooit een première worden gehouden van de documentaire die al in 2020 werd uitgezonden bij FOX Sports en L1. Geïnteresseerden kunnen ook een DVD kopen van de documentaire over het kampioenschap. Ook daarvan gaat de opbrengst naar Limburgia.

Lees ook: Replica kampioensschaal Limburgia geveild

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen