Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland geslaagd voor UEFA Pro licentie

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 12:08

Voormalig Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland behoort officieel tot de geslaagden van de UEFA Pro opleiding.

Hofland maakte deel uit van de 'klas van 2019'. In totaal zijn elf deelnemers voor deze opleiding geslaagd, waaronder John Heitinga en Kristof Aelbrecht.

Hoogste trainersopleiding
De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Trainer/coaches die in het bezit zijn van een UEFA Pro licentie hebben de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Dispensatie
Hofland mocht dit seizoen bij Fortuna Sittard, ondanks het ontbreken van het trainersdiploma, tot hoofdtrainer benoemd worden, omdat hij van de voetbalbond dispensatie had gekregen. De uit Brunssum afkomstige trainer zat voor de uitbraak van corona in zijn laatste fase van de opleiding. Door de coronamaatregelen kon hij de zogenoemde proeve van bekwaamheid niet afleggen.

Ontslag bij Fortuna
Kevin Hofland werd op 11 november 2020 door Fortuna Sittard, wegens tegenvallende resultaten, als trainer ontslagen. Ook zijn assistent Kristof Aelbrecht, die nu ook in het bezit is van het hoogste trainersdiploma, moest samen met de Brunssumer bij de Sittardse eredivisieploeg het veld ruimen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen