Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland geslaagd voor UEFA Pro licentie

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 12:08

Voormalig Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland behoort officieel tot de geslaagden van de UEFA Pro opleiding.

Hofland maakte deel uit van de 'klas van 2019'. In totaal zijn elf deelnemers voor deze opleiding geslaagd, waaronder John Heitinga en Kristof Aelbrecht.

Hoogste trainersopleiding
De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Trainer/coaches die in het bezit zijn van een UEFA Pro licentie hebben de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Dispensatie
Hofland mocht dit seizoen bij Fortuna Sittard, ondanks het ontbreken van het trainersdiploma, tot hoofdtrainer benoemd worden, omdat hij van de voetbalbond dispensatie had gekregen. De uit Brunssum afkomstige trainer zat voor de uitbraak van corona in zijn laatste fase van de opleiding. Door de coronamaatregelen kon hij de zogenoemde proeve van bekwaamheid niet afleggen.

Ontslag bij Fortuna
Kevin Hofland werd op 11 november 2020 door Fortuna Sittard, wegens tegenvallende resultaten, als trainer ontslagen. Ook zijn assistent Kristof Aelbrecht, die nu ook in het bezit is van het hoogste trainersdiploma, moest samen met de Brunssumer bij de Sittardse eredivisieploeg het veld ruimen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen