Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland geslaagd voor UEFA Pro licentie

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 12:08

Voormalig Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland behoort officieel tot de geslaagden van de UEFA Pro opleiding.

Hofland maakte deel uit van de 'klas van 2019'. In totaal zijn elf deelnemers voor deze opleiding geslaagd, waaronder John Heitinga en Kristof Aelbrecht.

Hoogste trainersopleiding
De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Trainer/coaches die in het bezit zijn van een UEFA Pro licentie hebben de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Dispensatie
Hofland mocht dit seizoen bij Fortuna Sittard, ondanks het ontbreken van het trainersdiploma, tot hoofdtrainer benoemd worden, omdat hij van de voetbalbond dispensatie had gekregen. De uit Brunssum afkomstige trainer zat voor de uitbraak van corona in zijn laatste fase van de opleiding. Door de coronamaatregelen kon hij de zogenoemde proeve van bekwaamheid niet afleggen.

Ontslag bij Fortuna
Kevin Hofland werd op 11 november 2020 door Fortuna Sittard, wegens tegenvallende resultaten, als trainer ontslagen. Ook zijn assistent Kristof Aelbrecht, die nu ook in het bezit is van het hoogste trainersdiploma, moest samen met de Brunssumer bij de Sittardse eredivisieploeg het veld ruimen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen