Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof in zaak Nicky Verstappen: Jos Brech blijft in voorarrest

Geplaatst opdinsdag 22 december 2020 - 15:17

Jos Brech blijft in afwachting van zijn hoger beroep in de cel. Dat heeft de raadkamer van het Hof in Den Bosch dinsdag beslist in een besloten zitting.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

12,5 jaar cel
De 58-jarige Brech is vorige maand door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De jongen overleed daarbij, de rechtbank houdt de Limburger daarvoor verantwoordelijk. Brech heeft altijd ontkend dat hij iets te maken had met de dood van Nicky. Het Openbaar Ministerie (OM) had vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Zowel Brech als het OM ging in hoger beroep.

Lees ook: Ook justitie in zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep

Vrijlating
Nadat het hoger beroep was ingesteld diende advocaat Gerald Roethof een verzoek in om Brech gedurende het hoger beroep vrij te laten. Omdat er in hoger beroep nog geen zitting is gepland wordt zo'n verzoek achter dichte deuren behandeld door de raadkamer.

Openbare zitting
De volgende stap van het gerechtshof is het plannen van een voorbereidende openbare zitting. De datum daarvan is nog niet bekend. De planning van het proces in hoger beroep is nog niet duidelijk. Dat hangt ook af van het feit of er aanvullend onderzoek wordt gevraagd en gedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen