Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof verhoogt gevangenisstraf voor doodrijden Julie Hoofwijk

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 10:15

Jolanda P. (46) moet vier jaar de gevangenis in voor het doodrijden van de Sittardse studente Julie Hoofwijk. Dat heeft het Hof in Den Bosch bepaald na het hoger beroep in de zaak.

Deze straf is fors hoger dan de celstraf van één jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, die Jolanda kreeg opgelegd door de rechter in Maastricht.

Lees ook: Eén jaar cel voor doodrijden Sittardse studente Julie

Alcohol en drugs
Naast de gevangenisstraf van vier jaar heeft de Sittardse veertiger een rijontzegging gekregen voor de duur van zeven jaar. Jolanda reed het jonge slachtoffer op 9 september 2018 aan op de Straatsburglaan in Sittard. Ze was onder invloed van alcohol en drugs. Na het ongeval vluchtte ze naar huis. Toen de politie aan haar deur stond, deed ze alsof ze niets met het incident van doen had.

Taxi's aangereden
Het Hof rekent het de vrouw ernstig aan dat ze te veel had gedronken én cocaïne en wiet had gebruikt, voordat ze vanuit het centrum van Sittard naar huis reed. Op die route veroorzaakte ze grote schade door verschillende taxi's aan te rijden. Volgens het Hof had Jolanda moeten zien dat Julie, die op een goed verlichte fiets reed, voor haar auto fietste.

Lees ook: 'Vrouw reed Sittardse Julie dood onder invloed van drugs'

Geen inzicht
"Hoewel de vrouw spijt heeft betuigd blijft zij stellig beweren dat ze in staat was om die nacht te rijden en dat ieder ander, ook in nuchtere toestand, hetzelfde had kunnen overkomen. Het Hof leidt hieruit af dat de vrouw de ernst van haar handelen niet voldoende inziet", stelt het Hof. Jolanda moet 70.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders en broers van Julie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen