Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof van discipline oordeelt over terugkeer Bram Moskowicz

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 6:25

Bram Moszkowicz hoort maandag of hij mag terugkeren als advocaat.

Het hof van discipline oordeelt of de bekende voormalig strafpleiter uit Maastricht zijn toga weer kan aantrekken.

Verzoek afgewezen
Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau. Sinds begin vorig jaar probeert hij terug te keren in zijn oude vak. De Orde van Advocaten wees zijn verzoek in eerste instantie af.

Beroep
Tegen deze beslissing is de gewezen raadsman in beroep gegaan. Het hof van discipline - waarin rechters en advocaten zitting hebben - heeft het laatste woord of hij mag terugkeren als advocaat.

Waarschuwingen en berispingen
De telg uit de beroemde advocatenfamilie - de in Limburg opgegroeide vader Max vestigde zich al als advocaat in Maastricht - werd in 1985 beëdigd. In de jaren die volgden, ontving hij meerdere waarschuwingen en berispingen. Hij werd geschrapt omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

Lees ook: Bram Moszkowicz: 'Gefaald als advocaat en ondernemer'

Gefaald
"Ik ben me er sinds twee jaar van bewust dat ik als advocaat en ondernemer heb gefaald. Ik heb fouten gemaakt, die terecht hebben geleid tot mijn schrapping", zei hij begin dit jaar tegen het hof.

Oprecht spijt
Maar, voegde hij geëmotioneerd daaraan toe: "Ik ben echt veranderd. Ik heb grove fouten gemaakt. Op dit moment heb ik nul euro schuld. Mijn faillissement is afgerond. Hier zit een andere Moszkowicz, een die oprecht spijt heeft. Ik spreek de waarheid."

Partner
Moszkowicz werkt nu als adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur in Hilversum, het kantoor van zijn partner. Hij wil hier aan de slag als advocaat.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen