Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof doet uitspraak over verbod Bandidos

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 6:05

Het gerechtshof in Arnhem oordeelt dinsdag of Bandidos Motorcycle Club moet worden verboden. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al.

Volgens de rechter pleegt en stimuleert de club geweld. De Bandidos tekenden beroep aan bij het hof.

Geen geweldsincidenten
Tijdens de behandeling van de zaak in augustus stelden de Bandidos dat de Nederlandse afdeling ten onrechte is afgerekend op geweld dat is gepleegd door leden in het buitenland. Bovendien worden ook Nederlandse chapters getroffen waarvan geen geweldsincidenten bekend zijn.

Lees ook: Openbaar Ministerie: verbod Bandidos werkt

Het Openbaar Ministerie stelt vast dat het verbod effect heeft: sindsdien zijn er nog geweldsincidenten geweest, maar het aantal en de ernst daarvan zijn minder dan voorheen. Bandidos Motorcycle Club is sinds 2014 in Nederland gevestigd en heeft zogeheten chapters in verschillende steden zoals Sittard, Nijmegen en Utrecht.

Chapters
Na het verbod op Bandidos volgde ook nog een verbod op Satudarah. Het OM werkt nog aan een rechtszaak tegen de Hells Angels en No Surrender. Beide zaken komen waarschijnlijk volgend jaar voor de rechter.

Lees ook: Rechter verbiedt ook motorclub Satudarah

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen