Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof doet uitspraak over verbod Bandidos

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 6:05

Het gerechtshof in Arnhem oordeelt dinsdag of Bandidos Motorcycle Club moet worden verboden. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al.

Volgens de rechter pleegt en stimuleert de club geweld. De Bandidos tekenden beroep aan bij het hof.

Geen geweldsincidenten
Tijdens de behandeling van de zaak in augustus stelden de Bandidos dat de Nederlandse afdeling ten onrechte is afgerekend op geweld dat is gepleegd door leden in het buitenland. Bovendien worden ook Nederlandse chapters getroffen waarvan geen geweldsincidenten bekend zijn.

Lees ook: Openbaar Ministerie: verbod Bandidos werkt

Het Openbaar Ministerie stelt vast dat het verbod effect heeft: sindsdien zijn er nog geweldsincidenten geweest, maar het aantal en de ernst daarvan zijn minder dan voorheen. Bandidos Motorcycle Club is sinds 2014 in Nederland gevestigd en heeft zogeheten chapters in verschillende steden zoals Sittard, Nijmegen en Utrecht.

Chapters
Na het verbod op Bandidos volgde ook nog een verbod op Satudarah. Het OM werkt nog aan een rechtszaak tegen de Hells Angels en No Surrender. Beide zaken komen waarschijnlijk volgend jaar voor de rechter.

Lees ook: Rechter verbiedt ook motorclub Satudarah

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen