Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof behandelt hoger beroep zaak 'politiemol' Mark M.

Geplaatst opvrijdag 17 april 2020 - 6:38

Het gerechtshof in Den Bosch behandelt vrijdag en maandag het hoger beroep van 'politiemol' Mark M. De voormalig agent werd twee jaar geleden veroordeeld tot vijf jaar cel voor het verkopen van politie-informatie aan criminelen, computervredebreuk en witwassen.

Vrijdag staan de zaken tegen een drietal medeverdachten op het programma, de zaak tegen Mark M. komt maandag aan bod.

Videoverbinding
M. (33) zal vanuit zijn huis in Oekraïne via een videoverbinding zijn zaak 'bijwonen'. Door de strenge coronamaatregelen is het aantal mensen beperkt dat in een gerechtsgebouw aanwezig mag zijn. M. kwam in mei 2018 voortijdig op vrije voeten door een fout van het Openbaar Ministerie.

Politiemol
De voormalig politieman uit Weert werd veroordeeld omdat hij 28.521 keer in de politiesystemen onderzoeksgegevens heeft opgezocht en doorgespeeld. Hij kreeg bovendien meldingen als er nieuwe informatie over personen of onderwerpen kwam. M. heeft bekend dat hij in de systemen heeft gezocht en gegevens heeft gelekt, maar hij kreeg daar naar eigen zeggen geen geld voor.

76.000 euro
Het OM claimt niettemin bijna 76.000 euro in een ontnemingsprocedure - het bedrag dat M. met zijn corrupte praktijken bij elkaar zou hebben geharkt. In die procedure heeft de rechter nog geen uitspraak gedaan. In de strafzaak ging zowel M. als het OM in hoger beroep.

De medeverdachten zijn een bemiddelaar en twee afnemers van informatie. Zij kregen van de rechtbank straffen tot drie jaar cel.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen