Jonnathan Manzanilla

Politie moet neergeschoten Jonnathan schadeclaim betalen

De politie is aansprakelijk voor de schade die de neergeschoten Jonnathan (35) heeft geleden én nog gaat lijden. Dat heeft het Hof in Den Haag bepaald. Het Sittardse slachtoffer werd in 2015 geraakt door meerdere politiekogels.

Verkrachting
Hogere straf tbs'er die vrouw verkrachtte tijdens verlof

Een 37-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot 45 maanden cel voor de verkrachting van een 21-jarige vrouw in Oostrum. Hij krijgt daarnaast opnieuw tbs met dwangverpleging.

Schietpartij Akerstraat-Noord Hoensbroek.
Hof: Lagere straf voor dodelijke schietpartij Hoensbroek

Een man uit Hoensbroek is in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor een schietpartij met dodelijke afloop op 2 augustus 2018.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie