Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoeveel kost een biertje met carnaval?

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 6:00

De prijzen voor een biertje lopen in Limburg tijdens carnaval flink uiteen, dat blijkt uit een inventarisatie van L1.

We belden in iedere gemeente één café om te vragen wat een biertje daar kost.

Venlo duurst, Roerdalen goedkoopst
Daaruit blijkt dat carnavalsvierders in Venlo met 2,60 euro voor een biertje duurst uit zijn. In Roerdalen betaal je het minst: 1,80 euro. Meerdere Limburgse gemeenten hanteren tijdens carnaval een speciale betaalmunt. Daarmee zijn drankjes in alle aangesloten cafés even duur.

Duurste bier
In Venlo betalen carnavalsvierders het meest voor een biertje. In de binnenstad moet met een carnavalsmunt betaald worden en deze kosten 2,60 euro per stuk. Voor één biertje betaal je daar dus bijna overal 2,60 euro. Door de carnavalsmunt zijn de prijzen in alle cafés in de binnenstad gelijk en hoeven feestgangers ook geen cash geld bij zich te dragen.

Goedkoopste bier
Bij café Bergerac in Roerdalen betaal je 1,80 euro voor een biertje, zo blijkt uit de inventarisatie. Dit is gelijk met de reguliere kantineprijzen. Elders in de gemeente wordt een prijs van net boven de 2 euro gerekend.

Lees ook: Helft van de Limburgers viert carnaval

Betaalmunten
In meerdere gemeenten zijn onderling afspraken gemaakt over de prijs van een drankje. Zo hanteren onder meer Echt-Susteren, Venray, Beesel, Weert en Horst aan de Maas een speciale betaalmunt. In sommige gemeenten zijn dit de munten die het hele jaar gebruikt kunnen worden, op andere plaatsen wordt er alleen met carnaval met deze munten betaald.

Kortingsacties
In Bergen kunnen feestgangers voor 2,40 euro een biertje krijgen. Daar gelden wel aparte kortingsacties die de prijs behoorlijk naar beneden brengen. Zo staat in recreatiecentrum Den Asseldonk op vrijdagavond de prins achter de bar en kost een consumptie 1,70 euro. Op zaterdag betaal je tijdens de sleuteloverdracht 1,90 euro voor een biertje.

Drie euro
In Limburg valt het eigenlijk wel mee met de prijs voor een drankje. Carnavalsvierders die het Brabantse carnaval in Eindhoven opzoeken, zijn meer kwijt. Daar wordt in meerdere kroegen 3 euro per biertje gerekend. En dat maakt het carnavalsfeest ineens een stuk duurder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen