Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoeveel kost een biertje met carnaval?

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 6:00

De prijzen voor een biertje lopen in Limburg tijdens carnaval flink uiteen, dat blijkt uit een inventarisatie van L1.

We belden in iedere gemeente één café om te vragen wat een biertje daar kost.

Venlo duurst, Roerdalen goedkoopst
Daaruit blijkt dat carnavalsvierders in Venlo met 2,60 euro voor een biertje duurst uit zijn. In Roerdalen betaal je het minst: 1,80 euro. Meerdere Limburgse gemeenten hanteren tijdens carnaval een speciale betaalmunt. Daarmee zijn drankjes in alle aangesloten cafés even duur.

Duurste bier
In Venlo betalen carnavalsvierders het meest voor een biertje. In de binnenstad moet met een carnavalsmunt betaald worden en deze kosten 2,60 euro per stuk. Voor één biertje betaal je daar dus bijna overal 2,60 euro. Door de carnavalsmunt zijn de prijzen in alle cafés in de binnenstad gelijk en hoeven feestgangers ook geen cash geld bij zich te dragen.

Goedkoopste bier
Bij café Bergerac in Roerdalen betaal je 1,80 euro voor een biertje, zo blijkt uit de inventarisatie. Dit is gelijk met de reguliere kantineprijzen. Elders in de gemeente wordt een prijs van net boven de 2 euro gerekend.

Lees ook: Helft van de Limburgers viert carnaval

Betaalmunten
In meerdere gemeenten zijn onderling afspraken gemaakt over de prijs van een drankje. Zo hanteren onder meer Echt-Susteren, Venray, Beesel, Weert en Horst aan de Maas een speciale betaalmunt. In sommige gemeenten zijn dit de munten die het hele jaar gebruikt kunnen worden, op andere plaatsen wordt er alleen met carnaval met deze munten betaald.

Kortingsacties
In Bergen kunnen feestgangers voor 2,40 euro een biertje krijgen. Daar gelden wel aparte kortingsacties die de prijs behoorlijk naar beneden brengen. Zo staat in recreatiecentrum Den Asseldonk op vrijdagavond de prins achter de bar en kost een consumptie 1,70 euro. Op zaterdag betaal je tijdens de sleuteloverdracht 1,90 euro voor een biertje.

Drie euro
In Limburg valt het eigenlijk wel mee met de prijs voor een drankje. Carnavalsvierders die het Brabantse carnaval in Eindhoven opzoeken, zijn meer kwijt. Daar wordt in meerdere kroegen 3 euro per biertje gerekend. En dat maakt het carnavalsfeest ineens een stuk duurder.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen