Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoes: 'Vertrek Jihadgangers was verrassing'

Geplaatst opvrijdag 19 september 2014 - 17:46

Burgemeester Hoes van Maastricht is niet bang dat de twee Jihadgangers uit zijn gemeente de voorhoede zijn van een grotere groep geradicaliseerde moslims.

Dat zegt hij tegen L1-verslaggever Wouter Nelissen. "Bij ons zijn geen signalen bekend over een grotere groep mogelijke Jihadgangers," aldus Hoes. "We gaan nu wel kijken of er mogelijk meer radicale moslims in het netwerk van de twee Maastrichtenaren zitten."

Vader
Het vertrek van de twee negentienjarige jongens naar Syrië of Irak om zich mogelijk aan te sluiten bij de strijders van IS kwam bij de gemeente als een verrassing. "We kregen het te horen de vader van de twee jongens," zegt de burgemeester. "Die belde en zei dat de jongens waren vertrokken, mogelijk naar Syrië."

In de gaten
Volgens Hoes is het ook geen taak van de gemeente om mogelijke Jihadgangers in de gaten te houden. Pas als de twee strijders zouden terugkeren in Maastricht ligt bij de gemeente een taak om te voorkomen dat ze hun extremistische standpunten verder verspreiden.

Geen ongeregeldheden
De burgemeester is niet bang dat ook in Maastricht ongeregeldheden ontstaan zoals in Den Haag, waar demonstraties tussen voor- en tegenstanders van IS uit de hand liepen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië
Vader jihadbruid Aïcha: 'Geen idee wanneer ze terugkomt'
Vlaggen van IS
Meer Maastrichtse jihadstrijders naar Syrië
Maastrichtse Aïcha terug in Nederland
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen