Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoes: 'Vertrek Jihadgangers was verrassing'

Geplaatst opvrijdag 19 september 2014 - 17:46

Burgemeester Hoes van Maastricht is niet bang dat de twee Jihadgangers uit zijn gemeente de voorhoede zijn van een grotere groep geradicaliseerde moslims.

Dat zegt hij tegen L1-verslaggever Wouter Nelissen. "Bij ons zijn geen signalen bekend over een grotere groep mogelijke Jihadgangers," aldus Hoes. "We gaan nu wel kijken of er mogelijk meer radicale moslims in het netwerk van de twee Maastrichtenaren zitten."

Vader
Het vertrek van de twee negentienjarige jongens naar Syrië of Irak om zich mogelijk aan te sluiten bij de strijders van IS kwam bij de gemeente als een verrassing. "We kregen het te horen de vader van de twee jongens," zegt de burgemeester. "Die belde en zei dat de jongens waren vertrokken, mogelijk naar Syrië."

In de gaten
Volgens Hoes is het ook geen taak van de gemeente om mogelijke Jihadgangers in de gaten te houden. Pas als de twee strijders zouden terugkeren in Maastricht ligt bij de gemeente een taak om te voorkomen dat ze hun extremistische standpunten verder verspreiden.

Geen ongeregeldheden
De burgemeester is niet bang dat ook in Maastricht ongeregeldheden ontstaan zoals in Den Haag, waar demonstraties tussen voor- en tegenstanders van IS uit de hand liepen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastrichtse moeder bevrijdt jihadbruid uit Syrië
Vader jihadbruid Aïcha: 'Geen idee wanneer ze terugkomt'
Maastrichtse Aïcha terug in Nederland
Aïcha vast in cel Maastricht
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen