Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoes: 'Vertrek Jihadgangers was verrassing'

Geplaatst opvrijdag 19 september 2014 - 17:46

Burgemeester Hoes van Maastricht is niet bang dat de twee Jihadgangers uit zijn gemeente de voorhoede zijn van een grotere groep geradicaliseerde moslims.

Dat zegt hij tegen L1-verslaggever Wouter Nelissen. "Bij ons zijn geen signalen bekend over een grotere groep mogelijke Jihadgangers," aldus Hoes. "We gaan nu wel kijken of er mogelijk meer radicale moslims in het netwerk van de twee Maastrichtenaren zitten."

Vader
Het vertrek van de twee negentienjarige jongens naar Syrië of Irak om zich mogelijk aan te sluiten bij de strijders van IS kwam bij de gemeente als een verrassing. "We kregen het te horen de vader van de twee jongens," zegt de burgemeester. "Die belde en zei dat de jongens waren vertrokken, mogelijk naar Syrië."

In de gaten
Volgens Hoes is het ook geen taak van de gemeente om mogelijke Jihadgangers in de gaten te houden. Pas als de twee strijders zouden terugkeren in Maastricht ligt bij de gemeente een taak om te voorkomen dat ze hun extremistische standpunten verder verspreiden.

Geen ongeregeldheden
De burgemeester is niet bang dat ook in Maastricht ongeregeldheden ontstaan zoals in Den Haag, waar demonstraties tussen voor- en tegenstanders van IS uit de hand liepen.

Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, in gesprek met Wouter Nelissen over het vertrek van twee Maastrichtenaren naar Syrië of Irak.
L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vader jihadbruid Aïcha: 'Geen idee wanneer ze terugkomt'
Maastrichtse Aïcha terug in Nederland
Aïcha vast in cel Maastricht
Vader Maastrichtse jihadist kon hem niet tegenhouden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen