Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoes: 'Moslims te braaf in reactie op aanslag Parijs'

Geplaatst opmaandag 12 januari 2015 - 18:48

"De Islamitische wereld is te braaf geweest in hun reactie op de aanslag in Parijs." Dat zei burgemeester Onno Hoes van Maastricht maandagavond in het L1-programma AvondGasten.

Hoes vindt dat de moslimgemeenschap 'in zijn schulp is gekropen', terwijl wereldwijd vol afschuw werd gereageerd op de gebeurtenissen in Frankrijk. Volgens Hoes moeten moslims juist op een moment als dit naar buiten treden en de dialoog aangaan. Daarnaast noemt hij het opvallend dat de demonstraties vooral 'blanke demonstraties' waren.

Niet op de hoogte
Bouchaib Saadane van de Limburgse Islamitische Raad zegt in een reactie dat veel moslims zich niet willen verdedigen voor wat andere moslims doen. Saadane erkent dat de moslims tussen de andere Limburgers hadden moeten gaan staan bij de demonstraties. Volgens hem waren veel geloofsgenoten niet op de hoogte van het feit dat er demonstraties waren.

De Limburgse Islamitische Raad wil wel de koppen bij elkaar steken om te bekijken of ze alsnog een tegengeluid kan geven over de gebeurtenissen van afgelopen week.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moskeeën extra alert op radicalen onder vluchtelingen
Specialisten tegen radicalisering moslimjongeren
Cartoonist Oppenheimer: ‘ik ben niet bang, ik ben woest’
Live debat: Wie is Charlie?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen