Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoes geïnstalleerd als voorzitter nieuwe VVD-afdeling

Geplaatst opzaterdag 23 april 2016 - 18:23

Oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht is zaterdag officieel geïnstalleerd als voorzitter van de VVD Regio Zuid.

Dat gebeurde op de oprichtingsvergadering van de nieuwe VVD-afdeling in het Brabantse Goirle.

In de VVD Regio Zuid gaan de vroegere zelfstandige VVD-afdelingen Limburg, Noord-Brabant en Zeeland op. Het motto van de eerste vergadering was 'Samen zijn we zoveel meer'.

Drie Limburgers
In totaal werden tien bestuursleden gekozen. Daarvan komen er naast Hoes, nog drie uit Limburg.
John Niessen uit Venray wordt één van de drie vice-voorzitters. De twee anderen komen uit Noord-Brabant en Zeeland. Maurice Lambriex uit Maastricht krijgt binnen het bestuur de portefeuille communicatie en campagnes. Evert Kneepkens uit Kelpen-Oler wordt verantwoordelijk voor het rekruteren van talent.

Verder is - buiten het bestuur - Jacques Michel Bloi uit Landgraaf aangewezen als coördinator Europa en grensoverschrijdende samenwerking. Bloi is politiek medewerker van de VVD-fractie in het Limburgs Parlement.

Minuut stilte
De oprichtingsvergadering van de VVD Regio Zuid begon met een moment van stilte voor John Clermonts, de man van VVD-burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen. Die overleed maandag op 63-jarige leeftijd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen