Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoensbroekse urban explorer op avontuur in eigen land

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 7:37

De Hoensbroekse urban explorer Bob Thissen reist de hele wereld over om verlaten plekken te ontdekken, maar voor zijn laatste reis, zocht hij het dichter bij huis.

"Nederland is niet het ideale land voor urban exploring, maar de verlaten Russische duikboot in de haven van Amsterdam stond al vele jaren op mijn lijst", vertelt de avonturier aan 1Limburg.

Kriebels
Thissen wilde al langer op ontdekkingstocht in Amsterdam, maar dat bleek lastig. Toen hij in april naar een verlaten Franse onderzeeër in een marinebasis bij Lissabon was geweest, begon het bij de Hoensbroekenaar toch weer te kriebelen en besloot hij nog een poging te wagen. "Ik ben vaker gaan kijken, heb mensen laten checken, heb mailtjes gestuurd naar bedrijven en eigenaren, maar alles zonder succes. Toen zag ik laatst plots ergens op internet een foto verschijnen en wist ik dat ik meteen moest gaan."

Twee torpedokamers
Eenmaal op de duikboot heeft Thissen zijn ogen uitgekeken. "De duikboot was deels omgebouwd tot bar, maar er waren nog steeds veel originele gedeeltes in de duikboot. Zo waren er nog twee torpedokamers helemaal intact en lagen er nog veel instrumenten." Voor de urban explorer was het extra leuk, omdat hij een keer niet de halve wereld over hoefde te reizen voor een locatie.

Portugese media
In Amsterdam is de ontdekking goed gegaan, maar zijn reis naar Lissabon verliep niet geheel zonder problemen. Het was een spannende missie en alles ging goed, maar de "problemen" kwamen echter pas toen ik de video op YouTube plaatste. Ik was discreet omgegaan met de locatie van de duikboot, maar al snel werd de locatie ontdekt door de Portugese media. Met als gevolg dat mijn video in elk journaal werd uitgezonden met de titel: 'Toeristen vallen verlaten onderzeeër binnen'. De marine was niet blij met ons bezoek."

Toch is er geen haar op het hoofd van Thissen dat er ook maar aan denkt om te stoppen met de ontdekkingsreizen. "Mensen zeggen je kunt ook naar een museum gaan, maar dit is toch heel anders. Wij leven eigenlijk op die boot. Als je twaalf uur hier vastzit, dan ervaar je een beetje hoe het is. En dat is een onbeschrijflijk gevoel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen