Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoensbroekse drugsbaas in Roemenië zwaar beveiligd

Geplaatst opmaandag 9 oktober 2017 - 19:00

Justitie in Roemenië heeft de Hoensbroekse drugsbaas Mimoun K. (45) onder verscherpt toezicht geplaatst, nu de zaak tegen de geboren Marokkaan is begonnen.

De zaak is vooralsnog uitgesmeerd over tien zittingen, maar dat aantal kan oplopen wanneer justitie meer zittingsdagen nodig denkt te hebben.

Lees ook: Hoensbroekse 'Rocky' spil in enorme cocaïnesmokkel

Grof geschut
Justitie in het land maakt geen half werk van de zaak tegen Mimoun, alias Rocky, en zijn handlangers. Rondom de zittingen worden er zwaar bewapende agenten en soldaten ingezet. Zij zijn allen voorzien van automatische wapens. Op dit moment is het een van de meest spraakmakende rechtszaken van Roemenië.

Getuigen
Tijdens de zittingen waarop verschillende undercoveragenten moesten getuigen, was er extra mankracht. Deze getuigen waren verantwoordelijk voor het ontmaskeren van de drugsoperatie. De agenten infiltreerden in de rangen van Mimoun en wisten zo verschillende belastende verklaringen te ontlokken. Ook kwamen zij te weten dat er 2,5 ton cocaïne zou arriveren in de Roemeense havenstad Constanța.

Foto: TVR

Gearresteerd
'Rocky' en zijn mannen werden op 29 juni 2016 gearresteerd. De Nederlands-Marokkaanse leider was die dag in Spanje, waar hij ook woonde. Het Openbaar Ministerie in Roemenie bevestigt dat hij wilde vluchten. Mimoun werd uiteindelijk ingerekend op het vliegveld van Málaga.

Handlangers
Zijn collega's, de Colombiaan Ramon Diego N. (46) en Litouwers Nerijus M. (38), Aurius L. (40), Vygantas G. (41) en Tadas M. (26), werden op heterdaad betrapt in Roemenië. Ze waren daar bezig de net gearriveerde lading drugs uit te pakken. Het ging inderdaad om ongeveer 2,5 ton cocaïne. De drugs waren onder meer bestemd voor de Nederlandse markt.

Happy Days
Mimoun was vijf jaar lang (mede-)eigenaar van de Hoensbroekse coffeeshop Happy Days. Hij woont sinds enkele jaren in Spanje. Vanuit dat land zou hij verschillende internationale drugsoperaties hebben aangestuurd. Hij zou voornamelijk handelen in Colombiaanse cocaïne.

Het is nog niet bekend wanneer er een strafeis wordt geformuleerd door het Openbaar Ministerie.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen