Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoensbroekenaar krijgt rijverbod voor doodrijden fietssters

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 12:26

Een 65-jarige automobilist uit Hoensbroek die in mei vorig jaar drie fietssters doodreed in de Vlaamse gemeente Kasterlee heeft van de Belgische rechter een rijverbod gekregen.

De rechter in Turnhout veroordeelde hem tot een rijverbod van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke gevangenisstraf en een rijverbod van vier jaar geƫist.

Lees ook: Eis: 4 jaar rijverbod voor Hoensbroekenaar na dood fietsers

Slaap
Volgens zijn advocaat werd de Hoensbroekenaar onwel achter het stuur, maar de rechter denkt dat hij in slaap viel.

Dodelijk fietstocht
De drie slachtoffers waren samen met negen vriendinnen (65 tot 76 jaar) aan het fietsen. Toen ze een weg wilden oversteken waar 90 kilometer per uur mag worden gereden, werden ze geschept door de auto van de man uit Hoensbroek.

Twee slachtoffers overleden ter plekke, een derde stierf een paar dagen later in het ziekenhuis. Drie andere vrouwen raakten gewond.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen