Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoensbroekenaar Hoenen voorzitter Lokaal Limburg

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 10:45

Wiel Hoenen uit Hoensbroek is de nieuwe voorzitter van Lokaal-Limburg. Op een ledenvergadering in Grathem is hij unaniem gekozen tot opvolger van Ad Roest.

Die heeft een stapje teruggezet vanwege zijn drukke werkzaamheden als wethouder van Venlo. Roest blijft voorlopig wel lid van het bestuur als vice-voorzitter.

Heerlen
Wiel Hoenen is actief voor de Stadspartij Heerlen. Ook ondersteunt hij de tweemansfractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement.

Bestuur
Op de ledenvergadering in Grathem werd verder Ton Raven gekozen als penningmeester. Hij is fractievoorzitter van de Stadspartij in de gemeenteraad van Sittard-Geleen. René Hensgens, die in Landgraaf voor de lokale partij GBBL in de raad zit, is het vierde bestuurslid. Lokaal-Limburg zoekt nog naar een secretaris.

Bezoekjes
Het nieuw gekozen bestuur heeft zich onder meer als taak gesteld twee keer per jaar de lokale partijen in Limburg op te zoeken. De eerste keer gebeurt dat op 26 oktober in Kerkrade.

Verband
Lokaal-Limburg is een samenwerkingsverband waar 15 tot 20 lokale partijen bij zijn aangesloten. Behalve twee zetels in het Limburgs Parlement heeft de partij ook één zetel in het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen