Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoensbroek geplaagd door poepende bijen

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 5:55

Een groep bewoners de Hoensbroekse wijk Nieuw-Lotbroek wil dat er iets gebeurt aan de overlast die de buurt heeft van poepende bijen.

De bewoners hebben gemeenteraadslid Jan Horssels van de Partij Hoensbroeks Belang in de arm genomen in de hoop dat de gemeente in actie komt.

Anderhalf miljoen bijen
Volgens de Hoensbroekenaren is de poep afkomstig van de bijen van één imker in de wijk, die ongeveer 30 kasten met bijenvolken heeft. 's Zomers heeft hij daarmee anderhalf miljoen bijen onder zijn hoede. De uitwerpselen van die dieren komen volgens de buurtbewoners als kleine geel-rode stipjes op auto's, wasgoed en mensen die buiten zitten.

Verplaatsen
Omdat de imker ontkent dat de overlast wordt veroorzaakt door zijn bijen, komt er binnenkort een bijeenkomst om te praten over een mogelijke oplossing. Volgens Horssels valt er bijvoorbeeld te denken aan het verplaatsen van de bijenkasten naar de rand van Hoensbroek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen