Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoensbroek geplaagd door poepende bijen

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 5:55

Een groep bewoners de Hoensbroekse wijk Nieuw-Lotbroek wil dat er iets gebeurt aan de overlast die de buurt heeft van poepende bijen.

De bewoners hebben gemeenteraadslid Jan Horssels van de Partij Hoensbroeks Belang in de arm genomen in de hoop dat de gemeente in actie komt.

Anderhalf miljoen bijen
Volgens de Hoensbroekenaren is de poep afkomstig van de bijen van één imker in de wijk, die ongeveer 30 kasten met bijenvolken heeft. 's Zomers heeft hij daarmee anderhalf miljoen bijen onder zijn hoede. De uitwerpselen van die dieren komen volgens de buurtbewoners als kleine geel-rode stipjes op auto's, wasgoed en mensen die buiten zitten.

Verplaatsen
Omdat de imker ontkent dat de overlast wordt veroorzaakt door zijn bijen, komt er binnenkort een bijeenkomst om te praten over een mogelijke oplossing. Volgens Horssels valt er bijvoorbeeld te denken aan het verplaatsen van de bijenkasten naar de rand van Hoensbroek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen