Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoej-geit met stille trom opgelaten

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2021 - 17:25

Met stille trom is de Hoej-geit in Schinveld dinsdagmiddag alsnog opgelaten.

De kartonnen geit met een gebreide uier wordt elk jaar op carnavalsdinsdag aan ballonnen opgelaten, met een opdracht aan de vinder om zich te melden bij het Hoej-Hoej comité dat de geit sinds 1960 overlevert aan de wind.

Toevallige getuigen
Dit jaar leek de geit vanwege de coronacrisis aan de grond te blijven. Andere carnavalsevenementen in Schinveld zijn tenslotte ook afgeblazen. Maar in stilte bereidde de organisatie toch een lancering voor. Met alleen een toevallige voorbijganger als getuige koos de kartonnen geit zo alsnog het luchtruim.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen