Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoefsmid Jumping Indoor Maastricht: 'Moet goed gebeuren'

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 6:00

De beste springpaarden ter wereld komen weer naar Maastricht voor Jumping Indoor Maastricht. "Er gaat veel geld in om. Het moet goed gebeuren", vertelt Paul Bocken uit Weert.

De 45-jarige hoefsmid heeft een van de belangrijke taken tijdens Jumping Indoor, want een paard kan tijdens het concours een hoefijzer verliezen. En een probleem met een hoefijzer kan grote gevolgen hebben. Voor de gezondheid van het paard, maar ook financieel.

Overgedragen
Paul zorgt ervoor dat het probleem direct wordt verholpen en dat de prestaties er niet onder lijden. De hoefsmid leerde het vak van zijn vader Jan. Inmiddels heeft Jan Bocken (72) de hoefsmederij aan zijn zoon overgedragen, maar er gaat geen dag voorbij zonder dat Jan even komt kijken.

Compliment
"Ik was meer dan 25 jaar betrokken bij JIM. De organisatie verdient een compliment omdat ze veel Limburgers inzet. Niet alleen veel deelnemers uit eigen provincie, maar ook de hoefsmid, de arts en de parcoursbouwer komen uit Limburg. Dat vind ik mooi", zegt Jan.

Geduld
Paul Bocken heeft vier kinderen. Hij hoopt dat één van zijn zonen het vak ook willen leren. Maar hij zal nog even geduld moeten hebben. Want de jongens zijn nog geen acht jaar oud.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen