Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoefsmid Jumping Indoor Maastricht: 'Moet goed gebeuren'

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 6:00

De beste springpaarden ter wereld komen weer naar Maastricht voor Jumping Indoor Maastricht. "Er gaat veel geld in om. Het moet goed gebeuren", vertelt Paul Bocken uit Weert.

De 45-jarige hoefsmid heeft een van de belangrijke taken tijdens Jumping Indoor, want een paard kan tijdens het concours een hoefijzer verliezen. En een probleem met een hoefijzer kan grote gevolgen hebben. Voor de gezondheid van het paard, maar ook financieel.

Overgedragen
Paul zorgt ervoor dat het probleem direct wordt verholpen en dat de prestaties er niet onder lijden. De hoefsmid leerde het vak van zijn vader Jan. Inmiddels heeft Jan Bocken (72) de hoefsmederij aan zijn zoon overgedragen, maar er gaat geen dag voorbij zonder dat Jan even komt kijken.

Compliment
"Ik was meer dan 25 jaar betrokken bij JIM. De organisatie verdient een compliment omdat ze veel Limburgers inzet. Niet alleen veel deelnemers uit eigen provincie, maar ook de hoefsmid, de arts en de parcoursbouwer komen uit Limburg. Dat vind ik mooi", zegt Jan.

Geduld
Paul Bocken heeft vier kinderen. Hij hoopt dat één van zijn zonen het vak ook willen leren. Maar hij zal nog even geduld moeten hebben. Want de jongens zijn nog geen acht jaar oud.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen