Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:06

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat wordt bekeken hoe de gemeente Mook en Middelaar veel beter in staat kan worden gesteld haar sociaal- en veiligheidsbeleid goed uit te voeren.

Nu loopt de gemeente geregeld tegen zeer onpraktische en inefficiënte beperkingen aan, zo zegt statenlid Andy Rossel in schriftelijke vragen.

Provinciegrens
Mook en Middelaar behoort tot de politie Eenheid Limburg omdat de politie is ingedeeld aan de hand van provinciegrenzen.
Dat heeft tot gevolg dat een arrestant moet worden overgebracht naar Venlo, een afstand van zestig kilometer.

Niet beschikbaar
Maar omdat er 's avonds en 's nachts maar één politieauto in het noordelijk deel van Limburg rijdt, heeft dat tot gevolg dat er vrijwel de hele nacht geen auto meer beschikbaar is, aldus GroenLinks.
Volgens de partij zou het tijdelijk onderbrengen van een arrestant in Nijmegen - tien kilometer van Mook en Middelaar - een praktische oplossing kunnen zijn.

Samenwerking
Op sociaal gebied werkt de meest noordelijke Limburgse gemeente samen met de regio Nijmegen.
Maar toen een Limburgse vrouw uit een blijf-van-mijn-lijfhuis in Mook kwam wonen, kreeg zij een alarmkastje van een zorginstelling in Venlo niet vergoed, zo geeft GroenLinks als voorbeeld.

Fysiek gevaar
Een nieuw kastje uit de regio Nijmegen bleek aangesloten op de meldkamer daar.
En daar kende men haar geval niet. Uiteindelijk kreeg de vrouw een alarmkastje vanuit Limburg, vergoedt vanuit de regio Nijmegen. GroenLinks-statenlid Rossel vindt dat de vrouw 'nodeloos fysiek gevaar' heeft gelopen omdat het twee maanden heeft geduurd voordat de zaak was geregeld.

De partij wil daarom dat het provinciebestuur bekijkt hoe dit soort zaken kan worden voorkomen en daar zonodig in Den Haag voor lobbyt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veiligheidsbeleid Mook en Middelaar wordt aangepakt
Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg
Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda
Andy Rossel (GroenLinks) van Kerkrade naar provincie
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen