Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:06

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat wordt bekeken hoe de gemeente Mook en Middelaar veel beter in staat kan worden gesteld haar sociaal- en veiligheidsbeleid goed uit te voeren.

Nu loopt de gemeente geregeld tegen zeer onpraktische en inefficiënte beperkingen aan, zo zegt statenlid Andy Rossel in schriftelijke vragen.

Provinciegrens
Mook en Middelaar behoort tot de politie Eenheid Limburg omdat de politie is ingedeeld aan de hand van provinciegrenzen.
Dat heeft tot gevolg dat een arrestant moet worden overgebracht naar Venlo, een afstand van zestig kilometer.

Niet beschikbaar
Maar omdat er 's avonds en 's nachts maar één politieauto in het noordelijk deel van Limburg rijdt, heeft dat tot gevolg dat er vrijwel de hele nacht geen auto meer beschikbaar is, aldus GroenLinks.
Volgens de partij zou het tijdelijk onderbrengen van een arrestant in Nijmegen - tien kilometer van Mook en Middelaar - een praktische oplossing kunnen zijn.

Samenwerking
Op sociaal gebied werkt de meest noordelijke Limburgse gemeente samen met de regio Nijmegen.
Maar toen een Limburgse vrouw uit een blijf-van-mijn-lijfhuis in Mook kwam wonen, kreeg zij een alarmkastje van een zorginstelling in Venlo niet vergoed, zo geeft GroenLinks als voorbeeld.

Fysiek gevaar
Een nieuw kastje uit de regio Nijmegen bleek aangesloten op de meldkamer daar.
En daar kende men haar geval niet. Uiteindelijk kreeg de vrouw een alarmkastje vanuit Limburg, vergoedt vanuit de regio Nijmegen. GroenLinks-statenlid Rossel vindt dat de vrouw 'nodeloos fysiek gevaar' heeft gelopen omdat het twee maanden heeft geduurd voordat de zaak was geregeld.

De partij wil daarom dat het provinciebestuur bekijkt hoe dit soort zaken kan worden voorkomen en daar zonodig in Den Haag voor lobbyt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veiligheidsbeleid Mook en Middelaar wordt aangepakt
Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg
Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda
Andy Rossel (GroenLinks) van Kerkrade naar provincie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen