Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:06

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat wordt bekeken hoe de gemeente Mook en Middelaar veel beter in staat kan worden gesteld haar sociaal- en veiligheidsbeleid goed uit te voeren.

Nu loopt de gemeente geregeld tegen zeer onpraktische en inefficiënte beperkingen aan, zo zegt statenlid Andy Rossel in schriftelijke vragen.

Provinciegrens
Mook en Middelaar behoort tot de politie Eenheid Limburg omdat de politie is ingedeeld aan de hand van provinciegrenzen.
Dat heeft tot gevolg dat een arrestant moet worden overgebracht naar Venlo, een afstand van zestig kilometer.

Niet beschikbaar
Maar omdat er 's avonds en 's nachts maar één politieauto in het noordelijk deel van Limburg rijdt, heeft dat tot gevolg dat er vrijwel de hele nacht geen auto meer beschikbaar is, aldus GroenLinks.
Volgens de partij zou het tijdelijk onderbrengen van een arrestant in Nijmegen - tien kilometer van Mook en Middelaar - een praktische oplossing kunnen zijn.

Samenwerking
Op sociaal gebied werkt de meest noordelijke Limburgse gemeente samen met de regio Nijmegen.
Maar toen een Limburgse vrouw uit een blijf-van-mijn-lijfhuis in Mook kwam wonen, kreeg zij een alarmkastje van een zorginstelling in Venlo niet vergoed, zo geeft GroenLinks als voorbeeld.

Fysiek gevaar
Een nieuw kastje uit de regio Nijmegen bleek aangesloten op de meldkamer daar.
En daar kende men haar geval niet. Uiteindelijk kreeg de vrouw een alarmkastje vanuit Limburg, vergoedt vanuit de regio Nijmegen. GroenLinks-statenlid Rossel vindt dat de vrouw 'nodeloos fysiek gevaar' heeft gelopen omdat het twee maanden heeft geduurd voordat de zaak was geregeld.

De partij wil daarom dat het provinciebestuur bekijkt hoe dit soort zaken kan worden voorkomen en daar zonodig in Den Haag voor lobbyt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veiligheidsbeleid Mook en Middelaar wordt aangepakt
Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg
Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda
Andy Rossel (GroenLinks) van Kerkrade naar provincie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen