Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 16:06

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat wordt bekeken hoe de gemeente Mook en Middelaar veel beter in staat kan worden gesteld haar sociaal- en veiligheidsbeleid goed uit te voeren.

Nu loopt de gemeente geregeld tegen zeer onpraktische en inefficiënte beperkingen aan, zo zegt statenlid Andy Rossel in schriftelijke vragen.

Provinciegrens
Mook en Middelaar behoort tot de politie Eenheid Limburg omdat de politie is ingedeeld aan de hand van provinciegrenzen.
Dat heeft tot gevolg dat een arrestant moet worden overgebracht naar Venlo, een afstand van zestig kilometer.

Niet beschikbaar
Maar omdat er 's avonds en 's nachts maar één politieauto in het noordelijk deel van Limburg rijdt, heeft dat tot gevolg dat er vrijwel de hele nacht geen auto meer beschikbaar is, aldus GroenLinks.
Volgens de partij zou het tijdelijk onderbrengen van een arrestant in Nijmegen - tien kilometer van Mook en Middelaar - een praktische oplossing kunnen zijn.

Samenwerking
Op sociaal gebied werkt de meest noordelijke Limburgse gemeente samen met de regio Nijmegen.
Maar toen een Limburgse vrouw uit een blijf-van-mijn-lijfhuis in Mook kwam wonen, kreeg zij een alarmkastje van een zorginstelling in Venlo niet vergoed, zo geeft GroenLinks als voorbeeld.

Fysiek gevaar
Een nieuw kastje uit de regio Nijmegen bleek aangesloten op de meldkamer daar.
En daar kende men haar geval niet. Uiteindelijk kreeg de vrouw een alarmkastje vanuit Limburg, vergoedt vanuit de regio Nijmegen. GroenLinks-statenlid Rossel vindt dat de vrouw 'nodeloos fysiek gevaar' heeft gelopen omdat het twee maanden heeft geduurd voordat de zaak was geregeld.

De partij wil daarom dat het provinciebestuur bekijkt hoe dit soort zaken kan worden voorkomen en daar zonodig in Den Haag voor lobbyt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veiligheidsbeleid Mook en Middelaar wordt aangepakt
Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg
Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda
Andy Rossel (GroenLinks) van Kerkrade naar provincie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen