Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe vrij mag Paul zijn na vermoorden schoonfamilie?

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 7:29

De rechtbank in Roermond is vrijdag aan zet in één van de meest besproken zaken van deze eeuw. Ze moet beslissen of de tbs-behandeling van viervoudig moordenaar Paul S. (52) verlengd wordt.

De ex-marinier uit Kerkrade bracht zijn ex-vriendin en drie leden van zijn schoonfamilie om het leven. Daarvoor kreeg hij in 2003 twintig jaar celstraf én een tbs-maatregel.

Lees ook: Viervoudig moordenaar Paul S.: 'Ontzettend veel spijt'

Fokkens-regeling
Na acht jaar in de gevangenis mocht hij echter al aan zijn tbs-traject beginnen. Dat had alles te maken met de, inmiddels afgeschafte, Fokkens-regeling. Die regeling betekende in het kort dat een veroordeelde zo snel mogelijk aan zijn behandeling moest beginnen, omdat er een stoornis was vastgesteld. Paul viel met zijn tbs-maatregel precies binnen dit systeem en hoefde daarom niet zijn volledige celstraf uit te zitten.

Onbegeleid verlof
In 2011 checkte Paul in bij de Van Mesdagkliniek in Groningen. De Kerkradenaar voelde zich na vijf jaar behandelen klaar voor de stap naar buiten en diende een verlofverzoek in. Dat werd nog afgewezen. Later besloot de rechtbank dat hij wel met verlof mocht. Nu wil Paul een stap verder; hij wil van zijn behandeling af. En als dat niet kan, dan in ieder geval met onbegeleid verlof.

Bonusjaren
Naar eigen zeggen is de vijftiger klaar voor een terugkeer in de samenleving. "Ik heb ontzettend veel spijt. Ik ben veroordeeld en heb me geconformeerd aan een zware behandeling", zei hij tijdens de behandeling van zijn verlofverzoek, twee weken geleden. Nabestaanden staan er anders in. "Een viervoudig moordenaar krijgt een bonus van zeven jaar. Hoe valt dat uit te leggen?", vraagt nabestaande Marlies Heuts zich af.

De rechter doet vrijdagmiddag uitspraak in de zaak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen