Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe populair is Rutte III in jouw gemeente?

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 16:04

In Limburg lijkt het draagvlak voor Rutte III niet zo heel groot. Zo'n 44 procent van de kiezers stemde op één van de vier coalitiepartijen.

Dat concludeert het Algemeen Dagblad op basis van het aantal stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Vertrouwen
Landelijk stemde 49 procent van de kiezers op VVD, CDA, D66 of ChristenUnie. In Limburg ligt dat percentage dus wel een stukje lager. In Peel en Maas, Leudal en Horst aan de Maas lijkt het vertrouwen in Rutte III het hoogst. Maar liefst 55 procent van de kiezers stemde in deze gemeenten op een coalitiepartij.

In Kerkrade (31 procent), Heerlen (32 procent) en Brunssum (33 procent) zijn ze iets minder enthousiast over deze coalitie.

Bekijk op de kaart hoeveel kiezers in jouw gemeente op een coalitiepartij stemden.

Lees meer over het regeerakkoord op 1Limburg.nl/regeerakkoord.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen