Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe populair is Rutte III in jouw gemeente?

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 16:04

In Limburg lijkt het draagvlak voor Rutte III niet zo heel groot. Zo'n 44 procent van de kiezers stemde op één van de vier coalitiepartijen.

Dat concludeert het Algemeen Dagblad op basis van het aantal stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Vertrouwen
Landelijk stemde 49 procent van de kiezers op VVD, CDA, D66 of ChristenUnie. In Limburg ligt dat percentage dus wel een stukje lager. In Peel en Maas, Leudal en Horst aan de Maas lijkt het vertrouwen in Rutte III het hoogst. Maar liefst 55 procent van de kiezers stemde in deze gemeenten op een coalitiepartij.

In Kerkrade (31 procent), Heerlen (32 procent) en Brunssum (33 procent) zijn ze iets minder enthousiast over deze coalitie.

Bekijk op de kaart hoeveel kiezers in jouw gemeente op een coalitiepartij stemden.

Lees meer over het regeerakkoord op 1Limburg.nl/regeerakkoord.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen