Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoe populair is Rutte III in jouw gemeente?

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 16:04

In Limburg lijkt het draagvlak voor Rutte III niet zo heel groot. Zo'n 44 procent van de kiezers stemde op één van de vier coalitiepartijen.

Dat concludeert het Algemeen Dagblad op basis van het aantal stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Vertrouwen
Landelijk stemde 49 procent van de kiezers op VVD, CDA, D66 of ChristenUnie. In Limburg ligt dat percentage dus wel een stukje lager. In Peel en Maas, Leudal en Horst aan de Maas lijkt het vertrouwen in Rutte III het hoogst. Maar liefst 55 procent van de kiezers stemde in deze gemeenten op een coalitiepartij.

In Kerkrade (31 procent), Heerlen (32 procent) en Brunssum (33 procent) zijn ze iets minder enthousiast over deze coalitie.

Bekijk op de kaart hoeveel kiezers in jouw gemeente op een coalitiepartij stemden.

Lees meer over het regeerakkoord op 1Limburg.nl/regeerakkoord.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen