Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockeysters pakken twee punten tegen Groot Brittannië

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 19:13

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben aan hun eerste wedstrijd sinds acht maanden in de FIH Pro League twee punten overgehouden.

De wedstrijd tussen Oranje en het team van Groot Brittannië in het Wagener Stadion in Amstelveen eindigde in 1-1. Nederland was in de shoot outs sterker dan de tegenstander en pakte daarmee een extra punt.

400ste doelpunt
Nederland, met de 23-jarige Kyra Fortuin uit Maastricht, kwam na twee minuten door Pien Dicke van SCHC met 1-0 voor. Zij scoorde uit een backhandpass het 400ste doelpunt van Oranje onder coach Alyson Annan.

Voor rust sterker
Oranje was voor rust sterker dan het Britse team, maar verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Kyra Fortuin kwam voor rust twee keer in kansrijke positie, maar wist niet te scoren. Na rust was de tegenstander sterker en Oranje slordig.

Gelijkmaker
Drie minuten voor het verstrijken van het derde kwart kwamen de Britse vrouwen gelijk na twee strafcorners. Uit een opslagcorner scoorde Jo Hunter 1-1. Nederland probeerde in de slotminuten de stand nog te veranderen, maar slaagde daar niet in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen