Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockeysters naar finale World League, Paumen scoort

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 20:09

De Nederlandse hockeysters hebben donderdag in de halve finale van het Hockey World League-toernooi in Antwerpen een ruime zege geboekt op Australië. In de herhaling van de eindstrijd van het WK van vorig jaar werd het 5-1 voor Nederland.

De Geleense Maartje Paumen scoorde één van de doelpunten, de andere vier kwamen op naam van Carlien Dirkse van den Heuvel, Ginella Zerbo, Lidewij Welten en Willemijn Bos. Kathryn Slattery deed tussendoor namens Australië nog iets terug.

Eindstrijd
Dankzij de overwinning is Nederland door naar de eindstrijd van het Belgische toernooi. Daarin komt de ploeg Zuid-Korea of Nieuw-Zeeland tegen. Oranje was al geplaatst voor het eindtoernooi van de Hockey World League, in september in Argentinië. Ook het ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 dat in Antwerpen op het spel stond, haalde Nederland dinsdag al binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Nederlandse hockeyvrouwen winnen in Brasschaat
Maartje Paumen met Oranje naar Argentinië
Maartje Paumen 'klikt' met nieuwe bondscoach
Maartje Paumen leidt Oranje langs China
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen