Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockeysters naar finale World League, Paumen scoort

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 20:09

De Nederlandse hockeysters hebben donderdag in de halve finale van het Hockey World League-toernooi in Antwerpen een ruime zege geboekt op Australië. In de herhaling van de eindstrijd van het WK van vorig jaar werd het 5-1 voor Nederland.

De Geleense Maartje Paumen scoorde één van de doelpunten, de andere vier kwamen op naam van Carlien Dirkse van den Heuvel, Ginella Zerbo, Lidewij Welten en Willemijn Bos. Kathryn Slattery deed tussendoor namens Australië nog iets terug.

Eindstrijd
Dankzij de overwinning is Nederland door naar de eindstrijd van het Belgische toernooi. Daarin komt de ploeg Zuid-Korea of Nieuw-Zeeland tegen. Oranje was al geplaatst voor het eindtoernooi van de Hockey World League, in september in Argentinië. Ook het ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 dat in Antwerpen op het spel stond, haalde Nederland dinsdag al binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Nederlandse hockeyvrouwen winnen in Brasschaat
Maartje Paumen met Oranje naar Argentinië
Maartje Paumen 'klikt' met nieuwe bondscoach
Maartje Paumen leidt Oranje langs China
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen