Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockeyclinic van Britse voor Britten in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 15:44

Zo'n 300 hockeymeisjes-en jongens uit Groot-Brittanië zijn deze week op trainingskamp in Limburg. Woensdagmiddag stond op de velden in Maastricht een clinic van de Britse olympisch kampioen Sophie Bray op het programma.

Bray, die met haar team Nederland versloeg in Rio, had haar gouden medaille meegenomen.

Faciliteiten
De jeugd komt naar Nederland omdat hier een betere beleving van de sport is, zegt Sophie Bray. "De faciliteiten zijn hier veel beter en er zijn veel meer jeugdteams dan in Engeland. Het is mooi dat deze kinderen kunnen leren van de Nederlanders."

Voetballers
Behalve de hockeyers zijn er ook groepen voetballers te gast in Limburg. In totaal zijn er 600 Britse kinderen deze week actief op de Limburgse velden. Naast de trainingen worden er ook wedstrijden gespeeld tegen Limburgse leeftijdsgenoten

Foto: Kim Langeslag (L1)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

MVV gaat op kunstgras voetballen
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen
Jonge Portugese hockeyers in Venlose dienst
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen