Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockeyclinic van Britse voor Britten in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 15:44

Zo'n 300 hockeymeisjes-en jongens uit Groot-Brittanië zijn deze week op trainingskamp in Limburg. Woensdagmiddag stond op de velden in Maastricht een clinic van de Britse olympisch kampioen Sophie Bray op het programma.

Bray, die met haar team Nederland versloeg in Rio, had haar gouden medaille meegenomen.

Faciliteiten
De jeugd komt naar Nederland omdat hier een betere beleving van de sport is, zegt Sophie Bray. "De faciliteiten zijn hier veel beter en er zijn veel meer jeugdteams dan in Engeland. Het is mooi dat deze kinderen kunnen leren van de Nederlanders."

Voetballers
Behalve de hockeyers zijn er ook groepen voetballers te gast in Limburg. In totaal zijn er 600 Britse kinderen deze week actief op de Limburgse velden. Naast de trainingen worden er ook wedstrijden gespeeld tegen Limburgse leeftijdsgenoten

Foto: Kim Langeslag (L1)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

MVV gaat op kunstgras voetballen
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse sportprijzen
Jonge Portugese hockeyers in Venlose dienst
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen