Overslaan en naar de inhoud gaan

Hockey-icoon Maartje Paumen beëindigt loopbaan

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 7:43

Maartje Paumen stopt met hockeyen. De 235-voudig international gaat verder als trainster.

De Geleense is nu nog actief in België bij Royal Antwerp Hockey Club. De 32-jarige strafcornerspecialiste beëindigde na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro al haar interlandloopbaan.

Mooie start
Paumen start haar carrière als coach bij de vrouwen van MOP uit Vught. Daar gaat ze aan de slag als assistent van
hoofdtrainster Ageeth Boomgaardt. "Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak. Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Tevens staat er bij MOP een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Met veel plezier geef ik mijn kennis en ervaring dan ook door aan dit team", zegt Paumen, die maar liefst 195 keer scoorde voor Oranje en daarmee topscorer aller tijden is bij de Nederlandse vrouwen.

Uitpuilende erelijst
De Geleense won met de hockeysters twee keer olympisch goud, in 2008 (Peking) en 2012 (Londen). Tijdens de laatste Spelen in Rio de Janeiro verloor Nederland de finale via shoot-outs van Groot-Brittannië. Naast de twee olympische titels prijken op haar erelijst als international ook twee wereldtitels en drie Europese titels. Met Den Bosch, waar ze twaalf jaar lang speelde, behaalde ze ook vele Nederlandse en Europese titels. Met 368 treffers is er geen speelster die vaker scoorde in de hoofdklasse in Nederland. Paumen werd twee keer uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld, in 2011 en 2012.

Hall of Fame
Vorig jaar zomer werd ze opgenomen in de 'Hall of Fame' van de Europese hockeyfederatie (EHF).

Lees ook: Paumen opgenomen in Hall of Fame

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen