Overslaan en naar de inhoud gaan

Hobbyboeren bezorgd om vogelgriep

Geplaatst opdinsdag 25 november 2014 - 6:48

Ongeruste hobbyboeren met kippen bellen massaal naar het ministerie van Economische Zaken en andere instanties.

Zeker als ze iets afwijkends zien, zoals kippen die minder vitaal lijken. Indien nodig stelt het Rijk een onderzoek in. Ook beroepsmatige pluimveehouders trekken, als ze ook maar de geringste afwijking bij hun dieren zien, eerder aan de bel.

Serieus
Om hoeveel ongeruste telefoontjes het exact gaat en of er veel vragen en meldingen uit Limburg bij zijn, wilde een zegsman van Economische Zaken maandag niet aangeven. Alle meldingen over minder vitale of mogelijk zieke dieren worden serieus genomen en onderzocht.

'Onnodige bezorgdheid'
Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken, maandag op werkbezoek in Venlo, stelde dat het ministerie bewust niet meldt hoeveel onderzoeken er lopen en waar precies. Dat zou volgens haar alleen maar onnodige bezorgdheid veroorzaken.

Binnen houden
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) riep hobbyboeren op om pluimvee de komende tijd nog binnen te houden als het maar enigszins kan, ook al zijn ze dat niet langer verplicht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vogelgriep bij kalkoenenfokker in Deurne
Topdrukte bij Limburgse kippenslachterijen
Mogelijk compensatie voor deel pluimveesector
'Miljoenenschade voor pluimveesector door vogelgriep'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen