Overslaan en naar de inhoud gaan

Hitterecord op springen: donderdag mogelijk 39 graden

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 7:55

De hittegolf die deze week verwacht wordt, lijkt een nieuw warmterecord te gaan zetten.

Dat verwacht Meteo Limburg.

39 graden
Vanaf maandag begint de temperatuur steeds verder op te lopen, met als toppunt donderdag. Dan komt het kwik naar verwachting uit op 38 tot 39 graden. Daarmee komt niet alleen het officiële Limburgse hitterecord in gevaar, maar ook het landelijke.

Maastricht het warmst
De warmste temperatuur ooit gemeten in Limburg was 38,4 graden op 27 juni 1947 in Maastricht. De afgelopen jaren kwam het record al enkele malen in zicht, maar werd uiteindelijk net niet gebroken. Het KNMI-weerstation Arcen haalde vorig jaar op 26 en 27 juli 38,2 en 38,1 graden en op meetstation Beek-luchthaven werd op 2 juli 2015 door het KNMI 38,2 graden gemeten.

Warnsveld
Ook landelijk lijkt het record niet stand te houden. De warmste temperatuur ooit in Nederland, werd gemeten in het Gelderse Warnsveld op 23 augustus 1944. Destijds werd het 38,6 graden.

Tropennachten
Ook de nachten worden warmer en van woensdag tot en met vrijdag zijn er warme tropennachten waarbij de temperatuur boven de 20 graden bij steken. Vrijdag gaat het volgens Meteo Limburg wat afkoelen.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen