Overslaan en naar de inhoud gaan

Hitterecord op springen: donderdag mogelijk 39 graden

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 7:55

De hittegolf die deze week verwacht wordt, lijkt een nieuw warmterecord te gaan zetten.

Dat verwacht Meteo Limburg.

39 graden
Vanaf maandag begint de temperatuur steeds verder op te lopen, met als toppunt donderdag. Dan komt het kwik naar verwachting uit op 38 tot 39 graden. Daarmee komt niet alleen het officiële Limburgse hitterecord in gevaar, maar ook het landelijke.

Maastricht het warmst
De warmste temperatuur ooit gemeten in Limburg was 38,4 graden op 27 juni 1947 in Maastricht. De afgelopen jaren kwam het record al enkele malen in zicht, maar werd uiteindelijk net niet gebroken. Het KNMI-weerstation Arcen haalde vorig jaar op 26 en 27 juli 38,2 en 38,1 graden en op meetstation Beek-luchthaven werd op 2 juli 2015 door het KNMI 38,2 graden gemeten.

Warnsveld
Ook landelijk lijkt het record niet stand te houden. De warmste temperatuur ooit in Nederland, werd gemeten in het Gelderse Warnsveld op 23 augustus 1944. Destijds werd het 38,6 graden.

Tropennachten
Ook de nachten worden warmer en van woensdag tot en met vrijdag zijn er warme tropennachten waarbij de temperatuur boven de 20 graden bij steken. Vrijdag gaat het volgens Meteo Limburg wat afkoelen.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen