Overslaan en naar de inhoud gaan

Hitterecord op springen: donderdag mogelijk 39 graden

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 7:55

De hittegolf die deze week verwacht wordt, lijkt een nieuw warmterecord te gaan zetten.

Dat verwacht Meteo Limburg.

39 graden
Vanaf maandag begint de temperatuur steeds verder op te lopen, met als toppunt donderdag. Dan komt het kwik naar verwachting uit op 38 tot 39 graden. Daarmee komt niet alleen het officiële Limburgse hitterecord in gevaar, maar ook het landelijke.

Maastricht het warmst
De warmste temperatuur ooit gemeten in Limburg was 38,4 graden op 27 juni 1947 in Maastricht. De afgelopen jaren kwam het record al enkele malen in zicht, maar werd uiteindelijk net niet gebroken. Het KNMI-weerstation Arcen haalde vorig jaar op 26 en 27 juli 38,2 en 38,1 graden en op meetstation Beek-luchthaven werd op 2 juli 2015 door het KNMI 38,2 graden gemeten.

Warnsveld
Ook landelijk lijkt het record niet stand te houden. De warmste temperatuur ooit in Nederland, werd gemeten in het Gelderse Warnsveld op 23 augustus 1944. Destijds werd het 38,6 graden.

Tropennachten
Ook de nachten worden warmer en van woensdag tot en met vrijdag zijn er warme tropennachten waarbij de temperatuur boven de 20 graden bij steken. Vrijdag gaat het volgens Meteo Limburg wat afkoelen.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen