Overslaan en naar de inhoud gaan

Hitteplan van kracht: bekijk hier hoe warm het nu is

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 10:46

Wegens de verwachte hoge temperaturen stelt het RIVM zaterdag weer het Nationaal Hitteplan in voor heel Nederland.

Dat betekent dat het instituut voor volksgezondheid waarschuwt voor de hitte en de risico's die dat met zich mee kan brengen, zeker voor groepen kwetsbare mensen zoals ouderen, baby's, chronisch zieken en mensen met overgewicht.

Derde hittegolf
Zaterdag kan het kwik in de loop van de middag al de 30 graden aantikken. En die tropische warmte blijven we zeker tot woensdag houden, verwacht Meteo Limburg. Daarmee kunnen we vanaf maandag of dinsdag officieel spreken van de derde hittegolf deze zomer.

Lees ook: Zo houd je je hoofd koel tijdens de hitte

Bekijk in onderstaande kaart de actuele temperaturen op de KNMI-weerstations.

Oververhitting
Het RIVM adviseert dan ook alert te zijn op uitdroging en oververhitting. "Baby's en jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken", aldus het instituut. Daarnaast wordt aangeraden schaduw op te zoeken, lichamelijke inspanning in de middag te beperken en dunne kleding te dragen.

Lees ook: Tips: Wat moet je (niet) doen in de hitte?

Volgens het KNMI is het hitteplan zaterdag om 10.00 uur ingegaan. Het hitteplan geldt in principe tot en met woensdag. Lees hier de uitgebreide weersverwachting voor Limburg.

Cultura Nova volg je bij L1! Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen