Overslaan en naar de inhoud gaan

Hittegolf: strooiwagens de weg op vanwege smeltend asfalt

Geplaatst opwoensdag 25 juli 2018 - 16:30

In Weert moet je de komende dagen niet gek opkijken als je een strooiwagen ziet. Vanaf donderdag gaan er wagens de weg om zout te strooien.

Door de aanhoudende hitte kan het asfalt namelijk beschadigd raken. Strooizout beschermt het asfalt, meldt de gemeente.

Zweetplekken
Dit omdat door de hitte het asfalt zachter wordt, waardoor zogenaamde 'zweetplekken' op het asfalt ontstaan. Niet alleen het asfalt raakt hierdoor beschadigd, maar ook de autobanden.

Plakkerig
Het strooizout zorgt ervoor dat het asfalt minder snel smelt en plakkerig wordt. Het zout neemt ook het vocht op uit de hete lucht, waardoor de omgeving afkoelt. Niet op alle wegen zal er gestrooid worden. Het gaat voornamelijk om wegen die net een nieuwe asfaltlaag hebben gekregen en wegen waar veel zwaar verkeer over rijdt.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen