Overslaan en naar de inhoud gaan

Hittegolf, maar er moet gewoon gewerkt worden

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 13:12

De temperaturen klimmen dinsdag boven de 35 graden. Toch moet er gewoon gewerkt worden door dakdekkers, vuilnismannen en andere mensen die buiten werken.

Verslaggever Lex van Moorsel trok er dinsdag vroeg op uit om te kijken hoe de mensen omgaan met de warmte. Zo ging hij onder meer het dak op en hing hij achter de vuilniswagen, maar ook de installateur van airco's maakt overuren dezer dagen.

Voor veel beroepen geldt tijdens de hitte een tropenrooster. In de meeste gevallen beginnen mensen eerder met werken, zodat ze klaar zijn op het heetst van de dag. Maar het kan ook anders. De vuilnisophaaldienst in Maastricht bijvoorbeeld. Daar beginnen ze altijd al vroeg. De gemeente zet daarom extra mensen in en past de routes aan, zodat de ophaalploegen eerder klaar zijn. Ook mogen ze extra pauzes nemen als ze het te warm krijgen. De ophalers kunnen dan even afkoelen in de cabine van de chauffeur, want daar is airco.

Video: L1

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen