Overslaan en naar de inhoud gaan

Hittegolf, maar er moet gewoon gewerkt worden

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 13:12

De temperaturen klimmen dinsdag boven de 35 graden. Toch moet er gewoon gewerkt worden door dakdekkers, vuilnismannen en andere mensen die buiten werken.

Verslaggever Lex van Moorsel trok er dinsdag vroeg op uit om te kijken hoe de mensen omgaan met de warmte. Zo ging hij onder meer het dak op en hing hij achter de vuilniswagen, maar ook de installateur van airco's maakt overuren dezer dagen.

Voor veel beroepen geldt tijdens de hitte een tropenrooster. In de meeste gevallen beginnen mensen eerder met werken, zodat ze klaar zijn op het heetst van de dag. Maar het kan ook anders. De vuilnisophaaldienst in Maastricht bijvoorbeeld. Daar beginnen ze altijd al vroeg. De gemeente zet daarom extra mensen in en past de routes aan, zodat de ophaalploegen eerder klaar zijn. Ook mogen ze extra pauzes nemen als ze het te warm krijgen. De ophalers kunnen dan even afkoelen in de cabine van de chauffeur, want daar is airco.

Video: L1

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen