Kerstman (16 sep 2020)

Video: Kerstmarkten opbouwen tijdens hitte

Waar dagelijks hitterecords worden gebroken, zijn veel tuincentra in koelere sferen en volop bezig met de opbouw van kerstmarkten.

Hitte
Meer mensen overleden tijdens hittegolf

Tijdens de hittegolf van 10 tot en met 16 augustus zijn meer mensen overleden dan een jaar eerder. In onze provincie stierven 206 Limburgers. Dat zijn er zestien meer dan in diezelfde week in 2019 het geval was.

Max Verstappen overwinning Silverstone
Video: Waar kan Max Verstappen nog op warm weer rekenen?

Mede door de hitte kon Max Verstappen afgelopen weekend zijn rivalen aftroeven. Maar komen er nog meer circuits aan waar de Limburger op hoge temperaturen kan rekenen?

Landbouw, akkerbouw, beregenen, beregeningsverbod, onttrekkingsverbod, oppervlaktewater (stock)
Beperking watergebruik voor gewassen

Waterschap Limburg verbiedt het om op bepaalde tijden water uit beken en rivieren te gebruiken voor het besproeien van kapitaalintensieve teelten zoals groenten, zacht fruit, planten en bloemen. Door het verbod kan het watersysteem zich herstellen en het water gelijkmatiger verdeeld worden.

Zomer hitte hittegolf zon Susteren Hommelheide Europarcs Resort Limburg (11 aug 2020)
Waarschuwing voor extreme hitte en kans op onweer

Het KNMI waarschuwt ook woensdag voor de extreme hitte. Voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland geldt wederom code oranje.

Zomer hitte hittegolf zon schaduw Maas Stevensweert (7 aug 2020)
Kaart: Hoeveel bomen bieden verkoeling in jouw buurt?

Er komt voorlopig nog geen einde aan de hittegolf. Tot vrijdag blijft het tropisch warm. De gemeente Bergen is in onze provincie de beste plek om onder bomen verkoeling te zoeken. Daar zijn de meeste bomen per persoon, namelijk 28.

stock zon zomer zonnebril hittegolf
Opnieuw code oranje in Limburg vanwege aanhoudende hitte

Het KNMI heeft ook voor dinsdag code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden, met maximumtemperaturen van rond de 35 graden.

stock hitte hittegolf
Warmste augustusdag in Beek sinds 1946

Op het KNMI-weerstation van de luchthaven bij Beek, waar metingen worden verricht sinds 1946, is het de warmste augustusdag geworden sinds het begin van de metingen. Het werd er 36,4 graden.

Luchtbeeld zwemmen tropisch weer_HD (8 aug 2020)
Video: Zo geniet Limburg van het tropische weer

Limburg heeft opnieuw een hitterecord te pakken. En de komende dagen blijft het tropisch warm. Met dit warme weer zoeken veel mensen verkoeling, en waar kun je dit beter vinden dan in of op het water.

Natuurbrand Bergen_HD (8 aug 2020)
Extreme hitte en droogte: Meerdere natuurbranden

De brandweer heeft het zaterdag druk met meldingen over natuurbranden. In Oostrum woedt een zeer grote brand die moeilijk te blussen is volgens de brandweer. Eerder waren er onder meer branden in Bergen en Lomm.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten