Overslaan en naar de inhoud gaan

Historische zege Luhukay met St. Pauli op aartsrivaal HSV

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 22:48

Coach Jos Luhukay heeft maandagavond met FC St. Pauli de wedstrijd van het jaar gewonnen. In de Hamburgse stadsderby werd aartsrivaal Hamburger SV met 2-0 geklopt.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat St. Pauli in eigen stadion als winnaar van de stadsderby van het veld stapt.

Underdog
In een tot de nok toe gevuld Millerntor-stadion begon St. Pauli als underdog aan het duel. Luhukay bivakkeerde met zijn ploeg immers op de vijftiende plaats, terwijl het op promotie azende HSV bovenaan de ranglijst stond. Daarnaast beschikt HSV, dat zich jarenlang op miraculeuze wijze in de Bundesliga handhaafde maar een jaar geleden toch afzakte naar het tweede niveau, over een veel groter budget dan St. Pauli, dat bekendstaat als een kleinere, maar vooral 'alternatieve cultclub'.

Op rozen
Het duel werd opengebroken door Dimitris Diamantakos; pal nadat ploeggenoot Marvin Knoll al de paal had geraakt, knikte de Griek de 1-0 tegen de touwen. Luhukay, die na een slechte seizoensstart met zijn team vier punten pakte in twee duels, kwam helemaal op rozen te zitten toen de Nederlandse HSV-captain Rick van Drongelen na ruim een uur spelen de bal op klungelige wijze in eigen doel werkte: 2-0. HSV zette nog wel aan, maar de thuisploeg hield stand.

Vuurwerk
Dat de derby zwaarbeladen is, werd zowel op als naast het veld duidelijk. Zo werd het tumultueuze duel enkele keren onderbroken, omdat er door de supportersgroepen vuurwerk werd afgestoken en op het veld werd gegooid.

Persoonlijke balans
Luhukay kent persoonlijk een opmerkelijk sterke balans tegen HSV. Inclusief de derbyzege van maandagavond won de Venlonaar als trainer van Augsburg, Hertha BSC en St. Pauli de laatste zes duels tegen de Rothosen. In de vijf meest recente wedstrijden hoefde Luhukay's formatie zelfs geen enkel tegendoelpunt te slikken.

Tiende
Door de overwinning springt St. Pauli naar de tiende plaats. HSV moet op haar beurt de koppositie afstaan aan VfB Stuttgart.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen