Overslaan en naar de inhoud gaan

Historische wielerkoers L'Eroica komt naar Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 15:29

De historische wielerkoers L'Eroica komt naar Zuid-Limburg. Van 1 tot en met 3 juli wordt het evenement gehouden in en rond het Dersaborgpark in Valkenburg.

Het is de bedoeling dat de deelnemers op fietsen rijden die minimaal 30 jaar oud zijn. De kleding moet van vóór 1987 dateren. Het evenement komt oorspronkelijk uit Italië en is al een groot succes in verschillende steden in Europa. Oud-Tourwinnaar Jan Janssen was dinsdag bij de presentatie van de koers in Valkenburg. Hij rijdt mee op de fiets waarop hij in 1968 de Tour won.

Door de grotten
Het parcours gaat deels over onverharde wegen en ook Duitsland en België worden aangedaan. Daarnaast zijn de grotten van Valkenburg opgenomen in het parcours. In het park bij de start en finish zal veel te doen zijn. Zo komen er foodtrucks, een kermis en zal er muziek gedraaid worden uit de jaren '60/'70.

Foto: Eroica

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wielersport wil slecht-weer protocol
Geen Hofland, Ten Dam en Teunissen in Volta Limburg Classic
Teunissen rijdt Ardense klassiekers
Topploegen op startlijst Boels Rental Hills Classic
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen