Overslaan en naar de inhoud gaan

Historische Werkgroep Grashoek wil subsidie voor monument

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:00

De Historische Werkgroep Grashoek gaat de provincie om geld vragen om een monument te bouwen voor de overleden pioniers van het dorp.

Grashoek ontstond in 1918 bij de grootschalige winning van turf in de Peel. Turf was van belang als brandstof voor steenfabrieken.

Oude kerkhof
Op het monument moeten de namen komen te staan van de 250 inwoners die tussen 1918 en 1945 zijn overleden. Zij lagen begraven op het oude kerkhof van Grashoek dat sinds 1945 niet meer werd gebruikt en inmiddels is geruimd. De werkgroep zegt deze 'pioniers van het dorp te willen eren met het monument en blijvend gedenken voor het nageslacht'.

28 duizend euro
De werkgroep hield al een sponsoractie onder bedrijven en inwoners, maar die zal de kosten 'waarschijnlijk niet dekken', zo staat te lezen in een brief aan de provincie. Het monument kost ruim 28 duizend euro. Een kleine 12-en-een-half duizend is tot nu toe gedekt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weidevogels dreigen te verdwijnen
Werkzaamheden in de Peel om hoogveen te herstellen
Peel en Maas wil halflege gymzalen openhouden
Brandweer bevrijdt jongen uit buis in Grashoek
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen