Overslaan en naar de inhoud gaan

Historische Werkgroep Grashoek wil subsidie voor monument

Geplaatst opdinsdag 14 april 2015 - 16:00

De Historische Werkgroep Grashoek gaat de provincie om geld vragen om een monument te bouwen voor de overleden pioniers van het dorp.

Grashoek ontstond in 1918 bij de grootschalige winning van turf in de Peel. Turf was van belang als brandstof voor steenfabrieken.

Oude kerkhof
Op het monument moeten de namen komen te staan van de 250 inwoners die tussen 1918 en 1945 zijn overleden. Zij lagen begraven op het oude kerkhof van Grashoek dat sinds 1945 niet meer werd gebruikt en inmiddels is geruimd. De werkgroep zegt deze 'pioniers van het dorp te willen eren met het monument en blijvend gedenken voor het nageslacht'.

28 duizend euro
De werkgroep hield al een sponsoractie onder bedrijven en inwoners, maar die zal de kosten 'waarschijnlijk niet dekken', zo staat te lezen in een brief aan de provincie. Het monument kost ruim 28 duizend euro. Een kleine 12-en-een-half duizend is tot nu toe gedekt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weidevogels dreigen te verdwijnen
Werkzaamheden in de Peel om hoogveen te herstellen
Peel en Maas wil halflege gymzalen openhouden
Brandweer bevrijdt jongen uit buis in Grashoek
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen