Overslaan en naar de inhoud gaan

Historische Stoet in Roermond trekt veel bekijks

Geplaatst opzondag 9 september 2018 - 14:50

De Historische Stoet door Roermond trok zondagmiddag veel bekijks.

Voor het eerst in twaalf jaar, en voor de zevende keer, trok de stoet door het centrum.

Maria Theresia
Aan de rondgang deden ruim 1000 reuzengildes uit binnen- en buitenland, historische groepen, muziekgezelschappen mee. Het centrale thema was Maria Theresia. De Stenen Burg herinnerde aan de aartshertogin van Oostenrijk.

Christoffel
De organisatie streeft ernaar om nu iedere vijf jaar een Historische Stoet te houden in de Christoffelstad. De patroonheilige vervulde overigens ook een nadrukkelijk rol tijdens het evenement. Hij volgde de stoet vanuit het hoogste punt van de Kathedraal.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal. Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen