Overslaan en naar de inhoud gaan

Historisch goed jaar voor Otto Work Force

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 13:50

Otto Work Force heeft nog nooit zo goed gepresteerd als in 2017. Het uitzendconcern uit Venray had vorig jaar een omzet van 282 miljoen euro.

Dat is 20 miljoen meer dan in 2016, een groei van 7,6 procent. Ook de winst groeide, van 6 naar 8 miljoen euro.

Oranje boven
De toename van de omzet en winst kwam vooral door de activiteiten in Nederland. Voor het eerst had het bedrijf een weekomzet van 5 miljoen euro in ons land. In Duitsland en Centraal-Europa ging de omzet omlaag.

Krapte
Het concern profiteerde volgens topman Frank van Gool vooral van de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland, zo schrijft hij in de jaarrekening. Dit jaar verwacht hij dat deze krapte nog zal toenemen. En dat is goed voor het bedrijf. Otto verwacht een omzettoename van 50 miljoen euro, wat een groei van 18 procent zou betekenen.

Lees ook: Japans bedrijf koopt OTTO Work Force voor 66 miljoen

Netwerk
Otto merkt wel dat het steeds moeilijker wordt om goed, gemotiveerd personeel te vinden. Het bedrijf wil daarom profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder Outsourcing (OSI).

Mogelijkheden
De Japanners namen eerder dit jaar 56 procent van de aandelen van Otto over. Het uitzendbureau is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika en heeft ruim 60.000 medewerkers. "Gezien de krapte op de Europese arbeidsmarkt biedt de samenwerking met OSI uitstekende mogelijkheden om arbeidskrachten vanuit Azië en de rest van de wereld in Europa in te zetten", aldus Van Gool.

11.000 mensen
Bij Otto Work Force werkten in 2017 bijna 11.000 mensen. Het heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slovakije, Moldavië, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen