Overslaan en naar de inhoud gaan

Historisch goed jaar voor Otto Work Force

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 13:50

Otto Work Force heeft nog nooit zo goed gepresteerd als in 2017. Het uitzendconcern uit Venray had vorig jaar een omzet van 282 miljoen euro.

Dat is 20 miljoen meer dan in 2016, een groei van 7,6 procent. Ook de winst groeide, van 6 naar 8 miljoen euro.

Oranje boven
De toename van de omzet en winst kwam vooral door de activiteiten in Nederland. Voor het eerst had het bedrijf een weekomzet van 5 miljoen euro in ons land. In Duitsland en Centraal-Europa ging de omzet omlaag.

Krapte
Het concern profiteerde volgens topman Frank van Gool vooral van de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland, zo schrijft hij in de jaarrekening. Dit jaar verwacht hij dat deze krapte nog zal toenemen. En dat is goed voor het bedrijf. Otto verwacht een omzettoename van 50 miljoen euro, wat een groei van 18 procent zou betekenen.

Lees ook: Japans bedrijf koopt OTTO Work Force voor 66 miljoen

Netwerk
Otto merkt wel dat het steeds moeilijker wordt om goed, gemotiveerd personeel te vinden. Het bedrijf wil daarom profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder Outsourcing (OSI).

Mogelijkheden
De Japanners namen eerder dit jaar 56 procent van de aandelen van Otto over. Het uitzendbureau is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika en heeft ruim 60.000 medewerkers. "Gezien de krapte op de Europese arbeidsmarkt biedt de samenwerking met OSI uitstekende mogelijkheden om arbeidskrachten vanuit Azië en de rest van de wereld in Europa in te zetten", aldus Van Gool.

11.000 mensen
Bij Otto Work Force werkten in 2017 bijna 11.000 mensen. Het heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slovakije, Moldavië, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen