Overslaan en naar de inhoud gaan

Historisch goed jaar voor Otto Work Force

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 13:50

Otto Work Force heeft nog nooit zo goed gepresteerd als in 2017. Het uitzendconcern uit Venray had vorig jaar een omzet van 282 miljoen euro.

Dat is 20 miljoen meer dan in 2016, een groei van 7,6 procent. Ook de winst groeide, van 6 naar 8 miljoen euro.

Oranje boven
De toename van de omzet en winst kwam vooral door de activiteiten in Nederland. Voor het eerst had het bedrijf een weekomzet van 5 miljoen euro in ons land. In Duitsland en Centraal-Europa ging de omzet omlaag.

Krapte
Het concern profiteerde volgens topman Frank van Gool vooral van de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland, zo schrijft hij in de jaarrekening. Dit jaar verwacht hij dat deze krapte nog zal toenemen. En dat is goed voor het bedrijf. Otto verwacht een omzettoename van 50 miljoen euro, wat een groei van 18 procent zou betekenen.

Lees ook: Japans bedrijf koopt OTTO Work Force voor 66 miljoen

Netwerk
Otto merkt wel dat het steeds moeilijker wordt om goed, gemotiveerd personeel te vinden. Het bedrijf wil daarom profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder Outsourcing (OSI).

Mogelijkheden
De Japanners namen eerder dit jaar 56 procent van de aandelen van Otto over. Het uitzendbureau is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika en heeft ruim 60.000 medewerkers. "Gezien de krapte op de Europese arbeidsmarkt biedt de samenwerking met OSI uitstekende mogelijkheden om arbeidskrachten vanuit Azië en de rest van de wereld in Europa in te zetten", aldus Van Gool.

11.000 mensen
Bij Otto Work Force werkten in 2017 bijna 11.000 mensen. Het heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slovakije, Moldavië, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen