Overslaan en naar de inhoud gaan

Historisch altaarstuk na eeuw te zien op TEFAF

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 13:32

Op de internationale kunstbeurs TEFAF, volgende maand in Maastricht, wordt een bijzonder paneel aangeboden dat werd geschilderd door de Italiaan Filippino Lippi (1457-1504).

Het paneel was onderdeel van een altaarstuk waarvoor collega en tijdgenoot Leonardo da Vinci eigenlijk de opdracht had gekregen, maar die kwam niet verder dan een schets voor dat hele altaar.

Priv├ęcollectie
Het paneel van Lippi bevond zich meer dan een eeuw in een Duitse priv├ęcollectie. Er waren tot nog toe voor de buitenwereld niet eens kleurenfoto's van beschikbaar. Het is in Maastricht voor het eerst na al die tijd te zien voor een groot publiek.

Heiligen
De schildering uit 1496, met daarop de heiligen Albinus en Bernardus, was bedoeld voor een Italiaans klooster. Lippi's hoofdpaneel voor het altaar, de Aanbidding van de Maagd, bevindt zich in het beroemde museum Uffizi in Florence. Ook de schets van Da Vinci is daar nog steeds.

Er komen dit jaar meer dan 280 handelaren in kunst, antiek en design naar de TEFAF. Het evenement trok vorig jaar zo'n 71.000 bezoekers. De komende editie is van 10 tot en 18 maart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen