Overslaan en naar de inhoud gaan

Historisch altaarstuk na eeuw te zien op TEFAF

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 13:32

Op de internationale kunstbeurs TEFAF, volgende maand in Maastricht, wordt een bijzonder paneel aangeboden dat werd geschilderd door de Italiaan Filippino Lippi (1457-1504).

Het paneel was onderdeel van een altaarstuk waarvoor collega en tijdgenoot Leonardo da Vinci eigenlijk de opdracht had gekregen, maar die kwam niet verder dan een schets voor dat hele altaar.

Privécollectie
Het paneel van Lippi bevond zich meer dan een eeuw in een Duitse privécollectie. Er waren tot nog toe voor de buitenwereld niet eens kleurenfoto's van beschikbaar. Het is in Maastricht voor het eerst na al die tijd te zien voor een groot publiek.

Heiligen
De schildering uit 1496, met daarop de heiligen Albinus en Bernardus, was bedoeld voor een Italiaans klooster. Lippi's hoofdpaneel voor het altaar, de Aanbidding van de Maagd, bevindt zich in het beroemde museum Uffizi in Florence. Ook de schets van Da Vinci is daar nog steeds.

Er komen dit jaar meer dan 280 handelaren in kunst, antiek en design naar de TEFAF. Het evenement trok vorig jaar zo'n 71.000 bezoekers. De komende editie is van 10 tot en 18 maart.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen